11 oktober 2019

Weg uit Babylon met Wim Verwoerd

Weg uit Babylon met Wim Verwoerd

Zaterdagavond 23 november a.s. is de presentatie van het boek ‘Het bloed schreeuwt uit de aarde’. Op deze avond zal de schrijver, Wim Verwoerd, nader ingaan op zijn motivatie om dit boek te schrijven. De toegang is gratis, de avond begint om 20.00 uur. Christian Verwoerd zal deze avonden een muzikale bijdrage leveren.

Dit boek beschrijft de hartverscheurende geschiedenis van eeuwenlange Jodenvervolging in christelijk Europa. Zelden zijn zoveel historische gebeurtenissen en getuigenissen met betrekking tot dit Joodse lijden op zo’n uitvoerige en leesbare wijze bijeengebracht.

Wat er de afgelopen tweeduizend jaar met de Joden is gebeurd, moet ons allen aan het hart gaan. Onnoemelijk veel onschuldig bloed is er vergoten! De geschiedenis van verbanningen, brandmerken, isoleren in getto’s, massaslachtingen en pogroms is bij velen nauwelijks bekend.
Er blijkt een lijn te lopen van de antisemitische kerkleer, waarin Joden als vervloekt werden gezien, naar de Shoa, de vernietiging van de Joden in Europa. Woorden van haat werden uiteindelijk omgezet in daden van haat. Kerkelijke anti-Joodse wetten, op concilies vastgelegd, werden vele jaren later letterlijk overgenomen door de nazi’s.
De schrijver gaat in dit boek ook in op wat Gods Woord zegt over het vergieten van onschuldig bloed.
De bloedschuld die op Europa rust zal consequenties hebben. Wat is het antwoord van de rechtvaardige God van Israël op dit alles? En wat betekent dit voor ons, als inwoners van Europa?

Weg uit Babylon met Wim Verwoerd

Ander nieuws

9 sep 2019

Spreekbeurt Nati Rom Lees verder

4 sep 2019

Studieweekend met Eddie Chumney Lees verder

Laatste artikel

25 okt 2019

Mars voor Leven Lees verder